2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eltörölve jövő júniustól az írásbeli záróvizsga a BBTE-n

2007. november 22. 13:28, utolsó frissítés: 14:03

Eltörölte a hét elején a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) szenátusa az eddigiekben záróvizsga részeként működő írásbeli vizsgát. A döntés nyomán a 2008 júniusában államvizsgáló diákoknak nem kell írásbeli vizsgázniuk az általános tananyagból, szakdolgozatvédés előtt.

A döntésről Magyari Tivadar tagozatvezető-rektorhelyettes a Transindexnek elmondta: az egyetem szenátusa a tanügyminisztérium (MEC) februári ajánlása alapján döntött az államvizsgarendszer módosításáról, mely szerint minden egyetem maga döntheti el, hogyan szervezi meg a záróvizsgát: írásban is teszteli a végzősöket, vagy csak szakdolgozatot kér tőlük.

Magyari szerint a módosítás nyomán a szakdolgozatok megvédése szigorodik, a diákok pedig védés alkalmával alapos kikérdezésre, és nem öt perces vizsgázásra számíthatnak.

A rektorhelyettes figyelmeztetett: az új államvizsgarendszer nem vonatkozik a 2008-as februári szakdolgozatvédésekre, mivel ez az időpont a tavalyi pótszesszió része.

Amint arról a rektorhelyettes beszámolt, a korábban végzett, de még nem államvizsgázott diákok esetében a tanintézmény nem döntött arról, hogy a kétlépcsős államvizsgarendszer szerint záróvizsgázzannak vagy egyedül szakdolgozatot mutassanak be. “Ilyen esetekben, ha adott két-három megoldási lehetőség általában a diákok javára szoktunk dönteni” – ecsetelte Magyari. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS