2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mégsem használja ki TVR-s kampányzáró műsoridejét Băsescu

2007. november 23. 10:21, utolsó frissítés: 11:08

Korábbi szándéka ellenére mégsem szerepel ma, vagyis a kampány utolsó napján a közszolgálati tévé (TVR) műsorában Traian Băsescu államfő. A kampányzáró tévés szereplésről az elnök közölte: tisztában van azzal, hogy az állampolgárok általában gyengén informáltak a népszavazással kapcsolatban, mégsem fogja felhasználni a számára biztosított műsoridőt. Mint indokolta – a TVR műsoridejét a kampányban egyébként is a Szociáldemokrata Párt (PSD) és Nemzeti Liberális Párt (PNL) uralta.

Korábban az államfő arra hivatkozva kért műsoridőt a TVR vezetőségétől, hogy a televízió nem biztosított mindenkinek egyenlő esélyt a tévés szereplésre, ezért nem közvetíthette a választási reformról szóló kampányüzenetét.

A Társadalomkutató Intézet (BCS) által nemrég EP-választási preferenciákról és népszavazásról közzétett felmérésből egyébként kiderül: a megkérdezettek 71 százaléka nem tudja mit fed az egyéni választókerületes választási rendszer, ennek ellenére a népszavazáson biztosan megjelenő szavazók zöme igennel szavazna az államfő kezdeményezésére. (realitatea/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS