2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gáspárik: becstelenség, amit a Hír TV és a Duna művelt

2007. november 25. 16:37, utolsó frissítés: 16:37

Két magyarországi televízió is választási kampány jellegű műsort sugárzott a romániai EP-választások kampánycsendje idején. Gáspárik Attila, a romániai Országos Audiovizuális Tanács (CNA) alelnöke tájékoztatta lapunkat: a Duna Televízió egyoldalúan tájékoztatott, illetve egyenlőséget tett egy független jelölt és egy több tucatnyi nevet tartalmazó lista súlya között.

Amit a Hír TV végzett, az egyenesen ellenkezik a szakmaiság elveivel – fogalmazott Gáspárik, aki beszámolt: a magyarországi televízió pénteken sugárzott egy műsort Tőkés Lászlóval, amelyet a választások napján megismételtek. Ebben súlyos vádak érték az RMDSZ-t, és elfogadhatatlan, hogy ez úgy történt meg, hogy nem adták meg a válaszadás lehetőségét – ez ellentétes minden európai irányelvvel – fejtette ki a CNA alelnöke.

Ha Orbán Viktor azt mondta, az EP-választás nem belügy, akkor én is mondhatom azt, hogy becstelenség, amit a Hír TV és a Duna művelt - vélekedett.

Kérdésünkre, hogy ilyen esetben mit tehet a CNA, Gáspárik elmondta: nem ők a sértett fél, de tájékoztatást, magyarázatot kérnek a magyar ORTT-től. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS