2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tőkés: a versenyhelyzet vezetett a győzelemhez

2007. november 25. 21:45, utolsó frissítés: 21:45

"Kedvezett a magyarság esélyeinek az a versenyhelyzet, amit tudatosan teremtettünk, győzött a demokrácia" – mondta rögtönzött sajtótájékoztatóján Tőkés László, aki most sorra nyilatkozik a romániai tévéadóknak. "Megfordult az erdélyi magyarság választási részvételének az évek óta ereszkedő trendje", hangsúlyozta Tőkés, aki az erdélyi magyarok közös győzelmének tartja az exit poll felmérések szerint kialakult eredményt.

"Lebecsülték a versenyhelyzetet azok, akik azt állították, hogy a totalitárius egységben van az erő", célzott az ellenfélre a független jelölt. Tőkés összefoglalója szerint a romániai magyarok értékelvűen szavaztak, sőt – tette hozzá – az RMDSZ lekoppintotta az ő legfontosabb választási üzeneteit, mint például a közösségi önrendelkezés fontosságának hangsúlyozását.

Beindult a rendszerváltozás az erdélyi magyar politikában – mondta a jelölt, de nem részletezte, pontosabban mit ért ezen a folyamaton. Szilágyi Zsolt kampányfőnök mindehhez azt tette hozzá, külön örömökre szolgál, hogy Hargita, Kovászna és Szilágy megyében ilyen nagy arányban mentek el választani a polgárok. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS