2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bognár Zoltán: nem tudni, precíz volt-e az exit poll alapjául szolgáló mérés

2007. november 25. 23:04, utolsó frissítés: 23:20

Egyelőre óvatosnak kell lennünk, ne felejtsük el, nem tudjuk hogy az exit poll alapjául szolgáló mérés mennyire volt precíz. Én még nem örülnék teljes szívvel – intett Bognár Zoltán politológus, hozzátéve: „hogyha azonban az exit poll a valóságot tükrözi, akkor csak patetikusan tudok nyilatkozni. Ezt az eredményet akarták azok, akik nem tették érvénytelenné a szavazatukat azzal, hogy mindkét félre pecsételtek”.

A politológus kiemelte, Tőkés és az őt támogató ellenzék legitimitást, hatalmat szerzett ma: pénzforrásokhoz való hozzáférést, pozíciókat hivatalokban, alkalma lesz elkezdeni az intézményépítést és kapcsolatokat szerezni. Tőkés számára a győzelem esélyt ad arra, hogy kiválassza, melyek azok az őt támogató csoportok, akiket favorizál. „Várhatóan a mérsékelt, szakmaibb vonal győz a radikálisokkal szemben” – mondta, hozzátéve, hogy ez bizonyos értelemben kétpólusú politizálást eredményez a magyar közösségen belül.

Ami az RMDSZ-t illeti, a győzelem a jelenlegi erőviszonyokat konzerválja a szervezeten belül. Ez pedig eredményes politizálást tesz lehetővé – így Bognár. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS