2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MDF: józanul döntöttek az erdélyi magyar választók

2007. november 26. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

Óriási eredménynek nevezte a Magyar Demokrata Fórum (MDF) a november 25.-i EP-választási eredményeket. Az MDF szerint az a tény, hogy az erdélyi magyar választók az RMDSZ képviselőit és Tőkés László független jelöltet is bejuttatták az Európai Parlamentbe (EP) rámutat, józanul döntöttek a választás során. Az ellenzéki párt mai hivatalos közleményében gratulált az összes, magyar EP-képviselőnek.

"Óriási eredménynek tartjuk, hogy józanul döntöttek az erdélyi magyar választók: ismét bebizonyosodott, hogy a megosztó szándékokon képesek átlátni a magyarok, és amikor kell, határozottan kiállnak érdekeik mellett" - mutatott rá a közleményben Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese.

"Örülünk, hogy intézményes képviselete is lesz az erdélyi magyarságnak az Európai Parlamentben, hiszen az MDF testvérpártja, az RMDSZ is tagja lesz a néppárti frakciónak. Gratulálunk Tőkés Lászlónak, és bízunk abban, hogy ő is frakciótársunk lesz. Egyben bízunk abban is, hogy a nemzeti liberálisok képviseletében Csibi Magor is az Európai Parlament képviselője lesz" - áll a közleményben.

A választások eredményeképpen egyértelművé vált, hogy a konzervatív pártok lehetnek az európai értékeken alapuló magyar nemzeti érdekérvényesítés motorjai - írta Hock Zoltán. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS