2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szász A. Zoltán: „Tőkésnek meg kell találnia a megfelelő forgatókönyvírót, díszlettervezőt és rendezőt”

2007. november 26. 14:04, utolsó frissítés: 14:05

Az a pozitív forgatókönyv következett be, amire a mérsékelt politológusok csak a legderűlátóbb pillanataikban mertek gondolni – kommentálta a vasárnapi EP-választásokat Szász Alpár Zoltán politológus, aki szerint a siker annak tudható be, hogy a versengés mobilizálta a szavazókat.

Arra a kérdésre, hogy vajon ez a versenyhelyzet miatti mobilizáció fenntartható-e a következő választásokkor is, Szász úgy válaszolt, hogy ezt nem lehet megjósolni, annyi politikai történés zajlik le 2008 novemberéig, hogy nem kell ilyen találgatásokba bocsátkozni.

A politológus kiemelte Tőkésnek azon kijelentését, miszerint még ezen a héten meg fogja keresni az RMDSZ-t, a tárgyalásokat folytatandó. „Ez a normális, hiszen mindkét tábor számottevő erőt képvisel. Nincs értelme kizárósdit játszani” - mondta Szász.

Ami az EPP-frakcióbeli együttműködést illeti az RMDSZ képviselői, illetve Tőkés László között, a politológus szerint ez olajozottan fog menni. Simán integrálódni fognak, és jól együttműködnek majd a néppárti frakció fideszes képviselőivel – mondta Szász.

Azon felvetésünkre, hogy Tőkés habitusa esetleg nem egyezik majd az Európai Parlement technokrata jellegű elvárásaival, Szász így válaszolt: az EP-ben minden képviselő irodát működtet. Bízom abban, hogy akad a kampánystábban olyan szakember, aki vállalni tudja az igazgatási szerepkört. A politikus valójában csak egy színész, aki megtanulja és előadja a szerepet. Tőkésnek meg kell találnia a megfelelő forgatókönyvírót, díszlettervezőt és rendezőt – mondta Szász. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS