2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A sikertől függetlenül belső reformra van szükség az RMDSZ-ben – véli Eckstein és a Szabadelvű Kör

2007. november 26. 14:21, utolsó frissítés: 14:35

Az Európai Parlamenti (EP) választási siker ellenére nem odázhatóak el az RMDSZ-en belüli reformok – szögezi le ma kibocsátott sajtóközleményben az Eckstein Kovács Péter által vezetett Szabadelvű Kör. A szabadelvűek kifejtik: a pluralizmus iránti igényt a romániai magyar közösségen belül már az EP-választás előtti közvéleménykutatások is kimutatták – a tegnapi eredmények ezt csak megerősítették.

A közlemény emellett megerősíti Eckstein tegnapi nyilatkozatát, miszerint az átlagos részvételt jóval meghaladó, romániai magyar EP-választási részvétel a román szavazók tömeges távolmaradásáért alakult ilyen kedvezően, ami valószínűleg a következő parlamenti választásokon nem fordul újra elő. Ennek érdekében még a következő választások előtt meg kell rendezni az előválasztásokat – áll az állásfoglalásban.

Az államfő érvénytelen referenduma kapcsán a szabadelvűek úgy fogalmaznak, a választópolgárok rájöttek arra, hogy az újonnan elfogadott választási törvény mellett teljesen fölösleges népszavazást tartani a választási reformról. “Reméljük, hogy az eredményből az államelnök is levonja a következtetéseket" – így a dokumentum. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS