2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ-ért is lelkesül az Európai Néppárt?

2007. november 26. 14:55, utolsó frissítés: 14:55

Lelkesen fogadta a konzervatív, kereszténydemokrata irányultságú európai pártokat tömörítő Európai Néppárt (EPP) a hírt, hogy testvérpártjai – köztük az RMDSZ – sikeresen szerepeltek a romániai európai parlamenti választásokon.

Joseph Daul, a néppárt európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának vezetője, valamint Wilfried Martens, a néppárt elnöke hétfőn nyilatkozatban üdvözölte a választások kimenetelét és fejezte ki jókívánságait.

"E választások vízválasztót jelentenek Bukarest és Brüsszel viszonyában. Romániára jelentős szerep vár az Európai Unió fejlődésében" - olvasható a nyilatkozatban. A néppárti EP-képviselőcsoportot – mint írták – fellelkesítette az a tudat, hogy a legnagyobb formátumú romániai képviselőtársaikkal együtt az EP-ben.

Daul és Martens megállapította: a választások előzetes eredményei szerint az EPP lesz továbbra is - 282 taggal - a legfontosabb és legbefolyásosabb csoport az EP-ben, hiszen Romániából a Demokrata Párt (PD) 11, az RMDSZ pedig két képviselőt küld a soraiba. Valószínűleg Tőkés is ehhez a frakcióhoz csatlakozik majd. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS