2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elégedetlen a 28 százalékkal a PD. Skalpszedés következik párton belül – ígéri Blaga

2007. november 27. 15:31, utolsó frissítés: 17:24

Elszámoltatja és “megfelelőképpen szankcionálja” a Demokrata Párt (PD) vezetősége azokat a területi elnököket, akiknek saját megyéjükben nem sikerült széles körben mozgósítani a demokrata szimpatizánsokat az EP-választásokon és referendumon – jelentette be Vasile Blaga, a PD kampányfőnöke.

Blaga szerint a választásokon országos viszonylatban legjobban tejesítő PD 28,81%-os szavazatrészesedése gyenge eredmény ahhoz képest, hogy a közvéleménykutatások 40%-os arányt jeleztek előre.

Botoşani megyében például a demokraták a leadott szavazatok csupán 19,5 százalékát szerezték meg, itt a PSD és PNL egyaránt leelőzte a pártot. Botoşani megyén kívül további 12 megyében teljesített a párt a vezérkar elvárásain alul a vasárnapi választásokon – számolt be a demokrata kampányfőnök. Ezeket a területi elnököket mind elszámoltatják – mondta Blaga. A bukaresti, viszonylag gyenge választási eredményt a kampányfőnök – aki egyben a PD fővárosi szervezetének elnöke is – pozitívan értékelte. (hotnews/hírszerk.)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS