2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Német-román környezetvédelmi megállapodás körvonalazódik

2007. november 29. 16:01, utolsó frissítés: 17:48

Szóbeli megállapodást kötött ma, vagyis november 29-én Korodi Attila környezetvédelmi miniszter Astrid Kluggal, a német zöld tárca vezetőjével a dunai Bastroe-csatornához fűződő környezetvédelmi intézkedésekről, és az üvegházhatást kiváltó tényezők csökkentéséről.

A német fél biztosította Korodit, hogy a továbbiakban jobban bekapcsolódik a csatorna-projektbe, illetve a román fél rendelkezésére bocsátja a Duna folyam védelméért dolgozó bizottság (ICPDR) illetve a határokon átívelő projektek esetében alkalmazott Espoo-i egyezmény által biztosított eszközöket.

Emellett 2008-tól a német környezetvédelmi minisztérium illetve a román környezetvédelmi minisztérium újabb terveken fog együtt dolgozni. A német környezetvédelmi minisztérium a továbbiakban is a klímaváltozás megelőzésére, az üvegházhatást kiváltó gázkibocsátás csökkentésére, illetve az új technológiák használatára vonatkozó technikai információk terén fog segítséget nyújtani a román félnek.

Korodi azt javasolta Klugnak, hogy az együttműködést a közeljövőben foglalják memorandumba. A szimpóziumon a román zöld tárca vezetője hangsúlyozta: Románia esetében a víz- és a hulladékgazdálkodás a legégetőbb probléma. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS