2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott Márton Árpád az alsó-háromszéki területi RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségéről

2007. november 30. 11:17, utolsó frissítés: 14:39

A politikus megerősítette azt a hírt, miszerint lemondott az alsó-háromszéki területi RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségéről, mondván, hogy ez a döntés már régóta érlelődik benne, hiszen nem tud frakcióvezetőként heti 4-5 napon keresztül Bukarestben lenni és közben a helyi szervezet ügyeivel hatékonyan foglalkozni.

„Mindkét helyen több időt kellene töltsek” - fogalmazott. Márton, elmondva, már az EP-választási kampány előtt felajánlotta lemondását Markó Bélának, de az RMDSZ-elnök arra kérte, hogy a kampányt még vezesse le ügyvezető elnökként. Ezért a lemondása csak november 27-én, a választásokkal kapcsolatos teendők lejártával lépett érvénybe.

Márton szerint az általa vezetett területi szervezet választási eredményei távolról sem egyértelműek: olyan helyen kapták meg a voksok háromnegyedét, ahol nem is jártak a kampány során, és olyan helyeken vitte el Tőkés a szavazatok többségét, ahol biztosak voltak a sikerben. „Döntésem a választási eredményektől független” - mondta a politikus, aki hozzátette még, azért is jó ezeket a személycseréket rögtön a választások után megejteni, mert a helyhatósági kampányra így van idő felkészülni.

A függetlenként az RMDSZ-szel szemben induló Tőkés László Háromszéken szerepelt a legjobban, ahol közel 12 ezer szavazattal megelőzte az RMDSZ-t, és egyébként a két székelyföldi megyéből szerezte szavazatai közel felét: a rá leadott voksok 46,27%-a Hargita és Kovászna megyéből származik. Az RMDSZ esetében ez az arány 24,93%. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS