2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: kivel tárgyaljunk, Tőkéssel, Szász Jenővel vagy a Fidesszel?

2007. november 30. 14:29, utolsó frissítés: 18:03

Az RMDSZ nem vált hangot, tehát továbbra is tárgyalni szeretne az ellenzékkel, de nem világos, hogy kivel kell megegyezni: Tőkés Lászlóval, Szász Jenővel, netán a Fidesszel – nyilatkozta Markó Béla a Transindex kérdésere a mai kolozsvári sajtótájéjkoztatón.

„A tárgyalások a kellő időben fognak megkezdődni ahhoz, hogy eredményre vezessenek” – tette hozzá Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke, kijelentve, hogy nem tud pontos dátumot mondani, mikor ülnek tárgyalóasztalhoz.

Ami Toró T. Tibor helyzetét illeti, elhangzott, hogy az EMNT-alelnök és egyben RMDSZ-képviselő ügye nem politikai, hanem erkölcsi kérdés: „Toró politikai nézetein túltesszük magunkat, de nem bocsáthatjuk meg azt a nyilatkozatát, miszerint a megegyezés az RMDSZ hibájából nem jöhetett létre” – mondta az RMDSZ-elnök, hozzátéve, hogy Toró nem is hozott, de nem is visz majd el nagyszámú szavazatot.

Kelemen Hunor az MPSZ pártbejegyzéséről kijelentette, Szász Jenő éveken át hazudott a választóknak, amikor azt állította, hogy a cél az autonómia, hiszen az MPP bejegyzéséhez leadott dokumentumokban ez a szó nem szerepel. (Szász Jenő csütörtökön lapunknak úgy nyilatkozott, a pártprogramban szó szerint nem, de regionalizmus, szubszidiaritás, erős önkormányzatiság címszavakkal megjelenik a székelyföldi területi autonómia.)

A kolozsvári ügyvezető elnökségen annak apropóján tartottak sajtótájékoztatót, hogy délután összeült az Állandó Tanács megbeszélni a jövő hét végi SZKT-val kapcsolatos kérdéseket, illetve kielemezni az EP-választási kampányt. Markó úgy nyilatkozott, hogy tisztújítást fog kérni azokban a területi szervezetekben, ahol az EP-választásokon rossz eredményeket értek el. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS