2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szállítmányozási együttműködés javításáról tárgyal Románia és Magyarország

2007. december 03. 16:50, utolsó frissítés: 17:31

"A közös, román-magyar kormányülés előkészítésekor már tárgyaltunk arról, hogy a romániai és magyarországi szállítmányozók ellenőrzésénél minél több közös pontot találjunk. Erre azért is szükség van, mert több romániai fuvarozó cég panaszkodott a minisztériumnál, hogy velük szemben Magyarországon nem érvényesül az egyenlő elbírálás elve." – mondta Tánczos Barna szállításügyi államtitkár azt megelőzően, hogy a Román Közúti Hatóság (ARR) és a magyarországi Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) képviselői csütörtökön, december 6-án az aradi prefektúrán tartanak kétoldalú megbeszélést a két ország közti szállítmányozás javításáról.

Tánczos kiemelte: egységesíteni akarják Románia és Magyarország között a szállítmányozók ellenőrzését. "Magyarország jövőre csatlakozik a Euro Control Route nevű szervezethez, amelynek Románia már tagja. Éppen ezért szükség van a két ország közötti párbeszédre és jogharmonizációra." – vélte a szállításügyi államtitkár. Hozzátette: a romániai hatóságok mindent megtesznek azért, hogy az európai normákhoz igazítsák az autóbuszok és kamionok ellenőrzését, és a két ország közötti minél hatékonyabb információcserét.

A megbeszélésen a román fél javasolni fogja, hogy havonta kétszer közös akciókat tartsanak, de a büntetések mértékét is összehangolják majd, és az európai normákhoz igazítják. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS