2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma dől el, hogy jelöli-e Frundát a néppárt az ET jogi bizottságának elnöki tisztségére

2007. december 04. 15:56, utolsó frissítés: 16:00

Mai, vagyis november 4-i ülésén dönt az Európai Parlament néppárti frakciója (EPP) az EP-mandátumáról múlt héten lemondott Frunda György jelöléséről az Európa Tanács (ET) Jogi-és Emberjogi Bizottságának elnökségére.

Amint azt Frunda a Krónikának tegnap elmondta, jelölése attól függ, hogy a néppárti frakció a politikai vagy jogi bizottság elnöki tisztségét akarja megszerezni, melyről a mai napon születik döntés.

A jelölés apropóján Frunda a Krónikának kijelentette: a jogi bizottság elnöki posztját a néppárti kollégák felajánlották neki, de a neve akkor kerülhet képbe, ha a frakció ez utobbi bizottság elnöki tisztségének megszerzését dönti el.

A Krónika kérdésére Frunda még elmondta: már akkor sem veheti át a novemberi választásokon elnyert EP-képviselői mandátumot, ha nem sikerül elnyernie a strasbourgi bizottsági elnöki tisztséget. A brüsszeli mandátumról ugyanis szombaton már lemondott. Frunda György úgy vélte, a legrosszabb, ami történhet, hogy nem elnöke, hanem továbbra is csak alelnöke marad a jogi bizottságnak.

A jelölés eredményével kapcsolatban a szenátort mindeddig nem sikerült elérni. (krónika/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS