2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eljárás indult a Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke, Dumitru Dragomir ellen

2007. december 04. 16:14, utolsó frissítés: 17:54

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Dumitru Dragomir, a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) elnöke ellen. Dragomir, aki egyben a Nagy-Románia Párt szenátora is, tegnap jelent meg a DNA-nál, ahol tájékoztatták a bűnvádi eljárás beindításáról.

A LPF elnökét többek között hivatali befolyással való visszaéléssel és magánokirat-hamisítással gyanúsítják. Dragomir ügyében azt követően indított vizsgálatot a DNA, hogy másfél évvel korábban megvesztegetés elfogadása miatt feljelentést tett ellene Constantin Iacov, az akkor még FC Naţional néven mûködõ bukaresti Progresul labdarúgóklub egykori elnöke.

A korrupcióellenes ügyészek kiderítették, hogy Dragomir 2001-ben előzetes megállapodás nyomán egy mintegy 350 négyzetméteres, jelenleg 170 ezer euró értékű bukaresti beltelket kapott Gino Iorgulescutól, az FC Naţional korábbi elnökétől.

Cserébe a foci-liga elnöke jóváhagyta, hogy a LPF egy valódi értékénél háromszor nagyobb összegért – 350 ezer dollárért – vásároljon Iorgulescutól egy 1500 négyzetméteres területet, amelyen a labdarúgóliga székháza felépült. A DNA szerint a terület származásának eltussolására Dragomir 2004-ben fia egyik cégének tulajdonába utalta át a megvesztegetésképpen kapott telket. A DNA védzárlat alá helyezte a megvesztegetés tárgyát képező területet.

Constantin Iacovot 2006 júniusában hallgatták ki a korrupcióellenes ügyészek. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS