2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magánlátogatáson találkozott Bukarestben volt romániai kollégáival Medgyessy

2007. december 05. 10:24, utolsó frissítés: 10:24

Fontos, hogy a magyar politikusok a román politikai élet minden fontosabb szereplőjével fenntartsák a párbeszédet – nyilatkozta tegnap, bukaresti látogatásán Medgyessy Péter volt magyar miniszterelnök.

Medgyessy hangsúlyozta, magánjellegű látogatáson tartózkodott Bukarestben, ahol találkozott Markó Béla RMDSZ-elnökkel, Teodor Stolojan volt miniszterelnökkel és Mircea Geoană szociáldemokrata elnökkel is.

Régi ismerősökről van szó – tette hozzá, emlékeztetve, hogy Stolojant harmincöt éve ismeri. Együtt dolgoztak nemzetközi pénzügyi szervezetekben, különböző konferenciákon is részt vettek együtt, szinte baráti szálak fűzik őket egymáshoz – ecsetelte Medgyessy. Emellett emlékeztetett, hogy miniszterelnöksége idején Geoană volt Románia külügyminisztere. Mindkét személy meghatározó szerepet tölthet be a jövőben a román politikai életben – mondta az ex-kormányfő. Utalt arra is, hogy Markó Bélával sokat dolgozott együtt a határon túl élő magyarok érdekében.

Hangsúlyozta, hogy politikusok körében is nagyon sok múlik a személyes kapcsolatokon. Óriási elégtétel volt számára, hogy 2004-ben visszaállították eredeti helyére az aradi Szabadság-szobrot – mondta, hozzáfűzve: ebben szerepet játszott, hogy Adrian Năstase, akkori román miniszterelnökkel jó emberi viszonya volt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS