2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mégsem fizeti vissza a kormány az autóregisztrációs adót?

2007. december 07. 12:49, utolsó frissítés: 12:49

Nincs jogalap a Tăriceanu-kabinet által korábban behajtott autóregisztrációs adó visszafizetésére az illetékeseknek – nyilatkozta csütörtökön Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyminiszter.

“Az autóregisztrációs adót befizető személyek törvény szerint jártak el. Az országban egyetlen igazságügyi szerv sem állapította meg a befizetésekről, hogy ellenkeznének az európai uniós rendelkezésekkel. A kormánynak nincs jogalapja a visszafizetések lebonyolítására. Ezek egyedül valamilyen jogalap megteremtésével hajthatók végre” – reagált Vosganian az Európai Bizottság (EB) felszólítására miszerint, Romániának az autóregisztrációs adó csökkentése mellett, vissza is kell fizetnie a magánszemélyeknek az eddig behajtott illetékeket.

Emellett beszámolt, a kabinet jövő év február végéig elküldi az autóregisztrációs adóra vonatkozó törvénymódosításokat az EU adóügyi és vámuniós hivatalához.

Kovács László, az EB adó-és vámuniós ügyekért felelős biztosa múlt héten figyelmeztetett, amennyiben az EB leállítja a gépjárművek forgalomba iratása ügyében Románia ellen kezdeményezett eljárást, a hatóságoknak vissza is kell fizetniük a korábban behajtott illetékeket, mert azok diszkriminálták a használt autókat vásárló személyeket. Ha ezt a lépést a Tăriceanu-kabinet nem hajlandó megtenni, az EB folytatni fogja a szankcionálási eljárást és európai bíróságra viszi az ügyet – hívta fel a figyelmet Kovács. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS