2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy szavazattal maradt le a váradi polgármesterségről Biró Rozália

2007. december 11. 17:43, utolsó frissítés: 2007. december 12. 10:57

Az előre megkötött politikai egyezségek ellenére sem lesz magyar polgármestere Nagyváradnak. Az RMDSZ, a PNL és a PSD kiegyezett ugyan, hogy Biró Rozália alpolgármestert támogatják a Petru Filip távozásával megüresedett polgármesteri tisztség betöltésének érdekében, mégis Mihai Groza (PD) töltheti be ideiglenesen a tisztséget.

A pénteki szavazáson – ami már sorrendben a harmadik volt – egyik jelölt sem érte el a megválasztásához szükséges szavazatszámot: Groza 13, Bíró 12 szavazatot kapott, egy tanácsos nem voksolt, egy másik pedig érvénytelen szavazatot adott le.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Szabó Ödön beszámolt a Transindexnek: a mai négy órás, hosszú és procedurális ülésen Mihai Groza 14 szavazatot szerzett Biró 13 voksával szemben, mivel a két PSD-s nem tartotta be a megegyezést.

A tisztviselő ennek ellenére komoly eredménynek tartja, hogy csupán egy szavazaton múlt, hogy nem lett magyar polgármestere a városnak. Nagyvárad lakosságának 26%-a magyar nemzetiségű. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS