2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar-magyar kormányzati konzultációt tartanak ma

2007. december 12. 13:55, utolsó frissítés: 13:55

Második alkalommal lesz ma magyar-magyar kormányzati konzultáció. A fővárosi tanácskozáson Gyurcsány Ferenc vezetésével a budapesti kormány érintett miniszterei találkoznak a határon túli és nyugati magyar közösségek vezetőivel.

A magyar kormány a magyar-magyar kormányzati konzultáció intézményét a megújult nemzetpolitika jegyében a külhoni magyarsággal fenntartott kapcsolatok erősítése, valamint a külhoni magyar közösségeket érintő alapvető stratégiai kérdések megvitatása érdekében hozta létre – áll a találkozót beharangozó közleményben. Az első ilyen jellegű tanácskozásra 2006. december 13-án került sor.

A tavaly elindított fórum célja, hogy az alapvető fontosságú kérdésekben lehetőséget biztosítson a közvetlen egyeztetésre valamennyi magyar közösség politikai képviselői és a magyar kormány tagjai között – szerepel a kommünikében.

A mai tanácskozáson a határon túli és a nyugati magyar közösségek vezetői is részt vesznek, köztük Markó Béla, az RMDSZ elnöke, és Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke, valamint Méray Tibor író. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS