2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új terv: napközi az elemiseknek

2007. december 14. 11:07, utolsó frissítés: 11:07

A munkaügyi és családügyi tárca olyan törvénytervezeten dolgozik, amely újabb szolgáltatások létrehozását irányozza elő a gyermekgondozásban, és ennek keretében napközi otthonokat nyitnának az elemi iskolás gyerekek számára – jelentette ki Mariela Neagu államtitkár csütörtökön.

A törvénytervezet célja, amelyen már néhány hónapja dolgoznak, eredetileg az volt, hogy a kisgyermekek számára szóló szolgáltatások hálózatát kiteljesítse. Mariela Neagu, a Gyermekjogvédelmi Országos Hatóság államtitkára szerint a tervezetbe belefoglalják az elemi iskolába járó gyerekeknek szánt szolgáltatásrendszer fejlesztését is.

"Iskola utáni programokat is bele szeretnénk foglalni. Amikor vakáció van, de a szülők dolgoznak, legyenek olyan napközi foglalkoztató központok, ahova el lehet vinni a gyerekeket. A cél az, hogy támogassuk a családokat, hogy a szülők sikeresen ötvözhessék a karriert a gyerekneveléssel" – magyarázta az államtitkár.

A törvénytervezetet a tárca és az Országos Gyermekjogvédelmi Hatóság dolgozta ki a finnországi Jóléti Kutatási Központ támogatásával. (népújság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS