2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Teherautóval ütközött a Budapest-Bukarest vonat Arad közelében

2007. december 17. 15:13, utolsó frissítés: 15:13

Teherautóval ütközött össze, majd kisiklott egy Budapestről Bukarestbe tartó vonat hétfőre virradóra Arad közelében – közölte a CFR. A vonat éppen elhagyta Aradot, s mintegy 100 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, amikor nekiütközött egy almát szállító teherautónak, amely egy vasúti átjárón akart áthajtani.

Az ütközés után a szerelvény egy része kisiklott, a mozdonyvezető könnyebb sérülést szenvedett. A teherautó sofőrjének nem esett baja. A szerelvényen egyetlen utas sem sérült meg. Az Arad megyei katasztrófavédelmi hatóságok gyorsan közbeléptek, s eloltották a mozdonyon kitört kisebb tüzet.

A vasúti társaság közlése szerint az utasokat visszaszállították az ütközés ellenére is pályán maradt vagonokban az aradi állomásra, majd mindenkinek lehetővé tették, hogy a célállomásának megfelelő járaton folytathassa útját.

Várhatóan a hétfői nap folyamán szabadítják fel teljes mértékben a vasúti pályát. A baleset miatt a vonatok többórás késéssel közlekednek Románia nyugati részében. A Magyarországról érkező, Aradon át közlekedő vonatokat Temesvár vagy Nagyvárad irányába terelik el, amíg ismét beindulhat a közlekedés az Aradot átszelő vasúti pályán. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS