2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

BBTE: ismét Magyari Tivadar lesz a tagozatvezető rektorhelyettes

2007. december 17. 18:36, utolsó frissítés: 18:36

Nagy többséggel ismét Magyari Tivadart jelölte tagozatvezető rektorhelyettesnek a BBTE magyar tagozatvezetőinek tanácsa. A szociológust először 2007 januárjában választották meg. A mai ülésen arról is döntés született, hogy Márkus András matematikus professzor, az algebra tanszék vezetője lesz a másik rektorhelyettes – a pozíciót eddig betöltő Nagy László az akadémiai tanács alelnöki tisztségét töltheti be, lévén, hogy az eddigi alelnök, Szamosközi István nem jelölte magát. Az akadémiai tanács tagjává választották továbbá Benedek Józsefet.

A BBTE-n érvényes szabályok értelmében a rektornak van joga véleményt nyilvánítani a magyar tagozat által javasolt rektorhelyettesekről, azonban a Transindex úgy tudja, hogy Andrei Marga – akit nagy valószínűséggel újból rektorrá választanak – megígérte: bárkit is választanak meg a magyarok, ő elfogadja a döntésüket.

Az egyetemen már hetek óta zajlanak az alulról felfele zajló tisztújítás elvét követő választások. Eddig tanszéki és kari szinten rendeztek belső megmérettetést, így most járt le a rektorjelölésre megszabott határidő. A december 30-án újjáalakuló egyetemi szenátus választja meg az állami felsőoktatási intézmény vezetőségét, amelynek mandátuma négy évre szól. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS