2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megkezdődött a költségvetés parlamenti vitája

2007. december 18. 12:08, utolsó frissítés: 12:08

Ma kezdődött a parlamentben a 2008-as költségvetési és a társadalombiztosítási tervezetek vitája. Varujan Vosganian pénzügyminiszter tegnap a szakbizottsági viták után bizakodóan nyilatkozott a törvények elfogadásáról, elmondta, egyezség született a Nemzeti Liberális Párt, a Szociáldemokrata Párt, a Nagyrománia Párt és a Konzervatív Párt, illetve a nemzeti kisebbségek képviselői között a költségvetés megszavazásáról.

A Demokrata Liberális Párt nem vesz részt a vitán, és nem szavazza meg a büdzsét, de voksukat adják a társadalombiztosítási törvény elfogadásához – jelentette be Theodor Stolojan. Nem akarjuk, hogy egy felelőtlen kormány miatt jövő évben gond legyen a nyugdíjak kifizetésével – okolta meg a PDL döntését Stolojan. A politikai alakulat vezetői szerint a kormánynak újra kellene gondolnia a jövő évi költségvetést, amelynek semmi köze már a valós gazdasági helyzethez.

A 2008-as költségvetés-tervezetet és a társadalombiztosítás költségvetését a múlt héten hagyták jóvá bizonyos módosításokkal a költségvetési-pénzügyi parlamenti bizottságok. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS