2019. október 19. szombatNándor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hotnews: Patriciu miatt maradhatott a balesetező közlekedési miniszter

2007. december 19. 16:47, utolsó frissítés: 19:05

A miniszterelnök Ludovic Orban közlekedési miniszter lemondását kérte a tárcavezető vasárnapi balesete után. Orban elhagyta a Bukarestben, a Cotroceni úton történt baleset helyszínét, a szemtanúk szerint azért, hogy kórházba szállítsa az áldozatot, egy kartörést szenvedett 15 éves lányt. A miniszternek bevonták a jogosítványát, de később tagadta, hogy a balesetnek sérültje lett volna.

Az áldozat szülei azt mondták a lányt ellátó kórházi orvosoknak, hogy a sérülés korcsolyázás közben történt, és ugyanezt vallották a rendőrség kérdésére is. A baleset körülményeit a főügyészség vizsgálja, a szülőket tanúként beindézték.

>> Egy blogger dokumentálta először a közlekedési miniszter okozta balesetet >>


A Hotnews hírportál értesülései szerint az eset ürügyet szolgáltatott Călin Popescu Tăriceanu kormányfőnek, hogy megpróbálja elérni régi pártbeli ellenfele távozását a kormányból – Orban azt közölte, nem óhajt lemondani, s a kormányfő sem kért tőle ilyesmit.

A portál hírét alátámasztja, hogy a Mediafax hírügynökség is úgy értesült, Tăriceanu telefonon kedd este Orban lemondását kérte. A miniszterelnök szóvivője útján szerda délután azt közölte, nem akarja kommentálni a helyzetet, míg a rendőrségi-ügyészségi nyomozás le nem zárul.

Liberális források szerint Orban csak Dinu Patriciu olajmágnás befolyása miatt maradhatott a miniszteri székben, írja a Hotnews.

Az üzletember állítólag azt tanácsolta a miniszternek, kerülje a közszereplést, míg a botrány el nem csitul. A hírportál szerint éppen ezért halasztották el a PNL helyhatósági tanácsosi szövetségének – melynek Orban az elnöke – csütörtöki ülését, hogy a közlekedési miniszter a háttérbe húzódhasson.

A miniszter nem vett részt a szokásos szerdai kormányülésen sem, a minisztériumban sem jelent meg. Orban a Realitatea hírtévének azt nyilatkozta: addig fog rejtőzködni, míg "vadásznak" rá [a riporterek]. A politikus szerint nincs feltétlenül szükség a jelenlétére a minisztériumban, mert az intézményt távmunkában is lehet irányítani. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS