2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Génkezelt kukoricás puliszkát kapott ajándékba Korodi

2007. december 19. 17:58, utolsó frissítés: 17:58

Génmódosított kukorica lisztjéből főzött puliszkát ajándékozott a Greenpeace két aktivistája szerdán a környezetvédelmi miniszternek. Az aktivisták Télapónak öltözve nyújtották át az ajándékos zsákot Korodi Attila egyik tanácsadójának, melyben a puliszka mellett más, génkezelt (GNM) alapanyagokból készült élelmiszerek voltak.

A csomagot Narcis Jeler tanácsadó vette át, mert a miniszter éppen egy tárgyaláson vett részt. A Greenpeace a csomag mellé egy tájékoztatót is mellékelt arról, hogy a zöld szervezet szerint miként kéne eljárjon a minisztérium a GNM-termékek elterjedésének megakadályozása érdekében. A Greenpeace azért kritizálja a minisztert, mert a szervezet állítása szerint azt ígérte, év végéig dönt a GNM-növények kapcsán.

" Van azonban jó pár kérdés, amiben a környezetvédelem egyelőre alulmaradt. Például Magyarország szorgalmazza, hogy Románia is csatlakozzon a génkezelt növények termesztését elutasító országok csoportjához, ebben a kérdésben azonban Bukarestben egyelőre a földművelésügyi tárca bizonyult erősebbnek" – nyilatkozta Korodi Attila a témáról a HVG 47. számában adott interjújában. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS