2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyergyói fűtésrendszer: nem kell visszautalni a pénzt

2007. december 20. 13:56, utolsó frissítés: 13:56

Az önkormányzatnak nem kell visszautalnia az államkasszába a város fűtésrendszerének korszerűsítésére kapott pénzeket, valamint Gyergyószentmiklós polgárai hamarosan jobb minőségű utakon fognak közlekedni, hiszen több mint 13 km – eddig az önkormányzat hatáskörébe tartozó – út került át a Szállítási Minisztérium hatáskörébe, a feljavítási munkálatok mielőbbi elkezdése érdekében. Mindezt Borbély László középítkezési és lakásügyi miniszter jelentette be a december 19-i kormányülést követően.

Gyergyószentmiklós önkormányzata a város fűtésrendszerének korszerűsítésre 2007-ben összesen több mint 10 millió új lejt kapott a kormány tartaléklapjából, de a versenytárgyalások előkészítésének és lebonyolításának késedelme miatt az önkormányzatnak az idén nem sikerült elköltenie a kiutalt összeget. Most a kormány egy olyan rendeletet hozott, ami szerint ez a pénzösszeg átkerül a város 2008-as költségvetésébe – mondta Borbély.

Az útrészlegek adminisztrációjával és karbantartásával kapcsolatosan Borbély elmondta: a 12-es, illetve 13-as Hargita megyei nemzeti utak városokon kívül eső részeinek karbantartása eddig is a Szállításügyi Minisztérium hatáskörébe tartozott. Most, hogy a minisztérium Gyergyószentmiklós önkormányzatától átvette a várost átszelő út-részek adminisztrálását, a pénzalapokat a Szállítási Minisztérium fogja biztosítani. (sajtóközlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS