2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ügyészség vizsgálja a Ludovic Orban okozta közúti balesetet

2007. december 20. 14:26, utolsó frissítés: 14:26

Az ügyészség vizsgálja a közlekedési miniszter által okozott közúti balesetet, amelynek nyomán akár derékba törhet a liberális tárcavezető politikai karrierje - írja a csütörtöki bukaresti sajtó. A miniszterre komoly nyomás nehezedik, miután kiderült, hogy az általa vezetett gépkocsijával balesetet okozott, majd többször is valótlanságokat állított a történtekről.

Orban vasárnap szolgálati autóját vezette Bukarestben sűrű havazás közben. Kisodródott az útról, és nekiütközött egy állomásozó gépkocsinak. A balesetről először hétfőn a Cotidianul című napilap számolt be, amely azt emelte ki tudósításában, hogy Orban el akarta tussolni az ügyet, ugyanis először mindent tagadott. Az ügyre végül fény derült, miután Orban több mint 24 órával az incidens után a rendőrségre ment, s 30 napra bevonták a hajtásiját.

Hétfő este már a bukaresti forgalmi rendőrség vezetője erősítette meg a sajtó értesülését, miszerint egy 14 éves lány is megsérült. A rendőrség azonban csütörtökig nem közölt részleteket a baleset körülményeiről, ezért egyelőre csak névtelen szemtanúkra hivatkozva állítja a sajtó, hogy a miniszter gépkocsija az átjárón ütötte volna el a lányt.

Az Evenimentul Zilei napilap úgy tudja, hogy a miniszter kártérítés kifizetésében állapodott meg az áldozat családjával. Az eddigi ügyészségi kihallgatáson a lány édesapja cáfolta, hogy közúti baleset nyomán sérült volna meg gyermeke.

A média egyhangúlag azzal vádolta a rendőrséget, hogy el akarta hallgatni a történteket. A belügyminiszter által elrendelt belső vizsgálat meg is állapította, hogy rendőri mulasztás történt, s bérlevonással büntetik meg a két helyszínelő nyomozót.

Több ellenzéki politikus is Orban lemondását követelte. Călin Popescu Tariceanu miniszterelnök a vizsgálatok lezárultáig nem kívánja kommentálni a történteket.

A csütörtöki lapok szerint a miniszter borsos árat fizethet figyelmetlenségéért, ugyanis úgy tudják, hogy pártja őt jelölte volna Bukarest főpolgármesteri tisztségére a jövő nyári helyhatósági választásokon, de a botrány miatt lemondani kényszerülnek róla. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS