2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eckstein-díjak: Frunda kapott

2007. december 20. 15:23, utolsó frissítés: 2007. december 21. 15:01

Díjakat adott át mai – idén utolsó – sajtótájékoztatóján Eckstein-Kovács Péter. Az RMDSZ-szenátor az „Év kolozsvárija” kategóriában Emil Boc polgármestert díjazta egy, Kolozsvár történetét bemutató képeskönyvvel. „Nem annyira a Pólus pláza, hanem a CFR focicsapat sikere miatt” – Pászkány Árpád kolozsvári üzletembert is díjazta Eckstein. Ő stílszerűen egy F.C. Barcelona sálat kapott.

„Az év magyarja” kategóriában Gáspárik Attila kapott díjat – egy meztelen nőkkel illusztrált naptárt – az Audiovizuális Tanács (CNA) alelnökeként végzett tevékenységéért. A szenátor kiemelte még Gáspárik médiablogját.

Frunda György szenátor egy perecet kapott a kifogástalan EP-választási szerepléséért – majd ezt Eckstein egy murokkal is megtoldotta, a listáról való visszalépés miatt. (Frunda a héten a Transindextől is kapott egy fél murkot az SZKT-n való szereplése miatt – szerk. megj.)

Szintén perecet és murkot kapott a Paprika Rádió – az elsőt amiatt, hogy alig egy év alatt Kolozsvár második kereskedelmi rádióadójává nőtte ki magát. A murok amiatt jár – mondta Eckstein – mert időnként burkolt cigányozás folyik egyes műsorkban, valamint mert elzárkóznak a minőségi román zene elől, és inkább középszerű magyar dalokat játszanak.

Két újságírót is díjazott a szenátor: Sorin Călint, az Adevărul de Cluj munkatársát, illetve Călina Berceanut, a Gandul kolozsvári tudósítóját. Díjban részesült továbbá a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS