2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Igen jó téli idény: a Hargitán megteltek a szállodák és panziók

2007. december 28. 13:12, utolsó frissítés: 13:12

Megteltek a kereskedelmi szálláshelyek a Hargitán, a szálláshelyek tulajdonosai az egyik legjobb téli idénynek örülhetnek az idén, mondta az MTI-nek György Piroska, a csíkszeredai Csík-Info turisztikai információs iroda vezetője.

Az idegenforgalmi szakember szerint már hetek óta foglaltak a szálláshelyek a Hargita vonzáskörzetében. Csíkszereda szállodái és panziói, a szintén Csíkszeredához tartozó Hargitafürdő menedékházai és panziói, a Székelyudvarhely felől megközelíthető Madarasi Hargita szálláshelyei egyaránt foglaltak az év végi ünnepek idejére.

A hóviszonyoknak köszönhetően egyik legjobb téli idényük elé nézhetnek a környék vendégfogadói – véli a szakember, aki emlékeztetett arra, hogy 2007-ben a nyári szezon is rendkívül kedvezően alakult a székelyföldi vendéglátók számára.
Mint mondta, a pünkösdi csíksomlyói búcsú idejére 150 kilométeres körzetben már hónapokkal korábban sem lehet szálláshelyet foglalni, 2007 nyarán pedig sok vendéget vonzott Tusnádfürdő, valamint a csíkszeredai Munkácsy-kiállítás.

A régióban rohamosan nő a szálláshelyek száma, a szálloda- és panziótulajdonosok arra törekednek, hogy minél magasabb kényelmi szintű és minősítésű szállásokat létesítsenek – mondta az információs iroda vezetője. Hozzáfűzte: ezzel párhuzamosan bővül a szolgáltatások skálája, így a vállalkozók vegetáriánus vagy lisztérzékeny vendégek igényeit is próbálják kielégíteni, de gondoskodnak a kutyás vendégek kedvenceinek elszállásolásáról is. Emellett lovas és kerékpár túrákat szerveznek, télen pedig sífelszerelés, szánkó és motoros szán bérlése is lehetséges.

A vendégkör alakulásával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a hagyományosan Erdély-kedvelő, nosztalgiázó – többnyire kispénzű, de nagy igényű nyugdíjas – magyarországi turisták mellett megjelentek a minőségi szolgáltatást kereső, több pénz elköltésére hajlandó vendégek is, és egyre többen keresik fel Románia déli részéből is a székelyföldi téli és nyári üdülőket.

Az idegenforgalmi szakember elmondta: Csíkszeredában három háromcsillagos, négy kétcsillagos és két egycsillagos szálloda működik, a városban és környékén a panziók száma 16, a szálláshelyek száma összesen 1187. A környéken 17 minősített sípálya üzemel, hosszúságuk 300 és 700 méter közötti, a napi bérlet ára 10-40 lej a pálya hossza, nehézségi foka és a felvonó fajtájának függvényében. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS