2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövőre kiírhatják a koncessziós pályázatot a Székelyföldet érintő autópályára

2007. december 28. 16:32, utolsó frissítés: 16:32

„Brüsszelben már folytak tárgyalások a kelet-nyugat irányban, Moldovát Európával összekötő, a Székelyföldet érintő Marosvásárhely-Iasi autópálya szükségességéről. A politikai akarat tehát megvan. Nekünk az a feladatunk, hogy még a 2008-as parlamenti választások előtt kiírjuk a koncessziós pályázatot, hiszen akkor az utánunk jövő kormányok már nem állíthatják le az autópálya-építést” – áll Tánczos Barna szállításügyi államtitkár évértékelőjében.

Tánczos kitért az országos útrehabilitációs projekt fontosságára is. „Az év végén megkezdtük a tárgyalásokat az Európai Befektetési Bankkal (BEI) az országos útrehabilitációs projekt VI. szakaszának kibővítésére, így reményeink szerint nemcsak az országos jelentőségű főutak, hanem a települések terültén lévő utak is felújításra kerülnek. Szeptember elejétől komoly tárgyalások folytak az országos útrehabilitációs projektől, így reményem szerint 2008 áttörést fog hozni ebben a tekintetben”.

Szerinte a 2008-as év amiatt is vízválasztó lehet a romániai infrastrukturális fejlesztés szempontjából, mert az útfelújítások és építkezések mellett az eddig rendkívül elhanyagolt vasutat is európai színvonalra szeretnénk hozni. „Nem szabad szem elől tévesztenünk, hogy a vasúton való szállítás biztonságos és egyben környezetkímélő is” – így az államtitkár. (hírszerk./sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS