2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Második helyezést értek el a BBTE diákjai a győri VI. Országos Pénzügyi Esettanulmány Versenyen

2008. február 18. 14:54, utolsó frissítés: 14:54

2008. február 8-10. között hatodik alkalommal rendezte meg a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma az Országos Pénzügyi Esettanulmány Versenyt. A mára nemzetközivé vált versenyen a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának csapata a második helyezést érte el, a húsz csapatból álló mezőnyben. Az első díjat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a harmadikat pedig a győri Széchenyi István Egyetem csapata kapta.

A csapat tagjai a kar magyar tagozaton tanuló Ferencz Katalin, Márton Imre Frigyes, Szakács Szilárd és Szász Levente voltak. A kolozsvári csapat felkészülését Györfy Lehel tanársegéd és Kovács Ildikó óraadó tanár koordinálta.

A versenyben a csapatoknak két fordulóban volt alkalmuk bizonyítani, hogy az egyetem padjaiban elsajátított tudást gyakorlati, valós vállalati problémák megoldásában alkalmazni tudják. A versenyzőknek valós adatokra alapozva a Győri Rába három éves növekedési stratégiáját kellett kidolgozniuk, majd az ajánlott stratégia pénzügyi hatásainak modellezése, valamint részvényárfolyamok alakulására gyakorolt hatásainak számszerűsítése jelentette a kihívást.

A verseny második fordulóját olyan rangos szakemberek bírálták, mint Bori Tibort, a Graboplast Padlógyártó Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Steszli Ádám, a Rába Futómű Kft. kontrolling igazgatója, Szabó István, a KMPG Hungária Kft képviselője, Tóth Zoltánt a Budapesti Értéktőzsde elemzője, Sárdi Tibort a Bábolna Ménesbirtok Kft. Gazdasági igazgatója és dr. Balogh László a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS