2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem jutott el az U játékosaihoz Becali 1,4 millió eurót tartalmazó aktatáskája

2008. május 08. 13:56, utolsó frissítés: 19:50

Lekapcsolta szerda este a rohamosztag Kolozsváron azt az 1,4 millió euró készpénzt tartalmazó aktatáskát, melyet George Becali, a Steaua labdarúgó-csapat tulajdonosa küldött a kolozsvári U focicsapat játékosainak arra az esetre, ha megverik a CFR-t.

A különleges osztagok közvetlenül az U-CFR meccs megkezdése előtt léptek közbe. Az aktatáskát szállító öt személyt egy Kolozsvár-széli vendéglőben vették őrizetbe, amint a mérkőzés kezdetét tévén követték. Az akció résztvevőit azonnal a korrupcióellenes ügyészség, a DNA kolozsvári székhelyére szállították, köztük Tea Spontet, a Steaua alelnökét is kihallgatták.

A rajtaütés előre megtervezett akció volt. A DNA már a szerdai U-CFR mérkőzés előtt öt nappal megkezdte a Steaua-tulajdonos telefonjának lehallgatását. A nyomozók szerint a közvetítők a meccset követően adták volna át a pénzestáskát az U csapat egyik képviselőjének. A Realitatea úgy tudja, a csapattulajdonos- üzletember 1,4 millió euróval jutalmazta volna az U-t, ha a számítás bejön.

A Román Labdarúgó-Szövetség (FRF) szabályzata szerint egy fociklub tulajdonosa nem jutalmazhat más csapatokat, csakis a sajátját. A Telesport kérdésére Becali a történteket felháborodottan úgy kommentálta: “Mi van, az embereim nem vihetnek pénzt magukkal Kolozsvárra? Nem vásárolhatnak telket Kolozsváron?” Különben is nem 1,4, hanem 1,7 millió euróról volt szó – pontosított.

A CFR 1-0-ra nyerte a mérkőzést, és ezzel a kolozsvári csapat első helyen végzett a bajnokságban, egy ponttal előzve meg a Steauát. (hírszerk./realitatea.net)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS