2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hargita megyei tanács: mindkét alelnök RMDSZ-es

2008. június 10. 13:41, utolsó frissítés: 14:22

Petres Sándort és Sófalvi Lászlót választották az RMDSZ gyergyószéki és udvarhelyszéki területi szervezetei a Hargita megyei tanács alelnöki tisztségeire, a döntést vasárnap hagyta jóvá az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsa (HET) – számol be a Krónika. Petres Sándor ezáltal újabb mandátumot nyert alelnökként.

Borboly Csaba, a megyei tanács új elnöke megválasztása után elmondta, egy gyergyószéki és egy udvarhelyszéki alelnökkel kíván a következő négy évben együtt dolgozni, ezért a két RMDSZ-szervezet vezetőségét felkérte, titkos szavazással válasszanak a területi szervezetek a megyei önkormányzatba bekerült tanácsosok közül alelnököket. A megyei önkormányzatban 18 RMDSZ-es, 10 MPP-s és két PSD-s tanácsos nyert mandátumot.

Az MPP-nek nem ajánlott fel Borboly alelnöki tisztséget, mivel véleménye szerint nem lenne méltányos a választókkal szemben, hiszen a többség az RMDSZ programjára szavazott. „Én kinyújtottam kezem az MPP felé, tanácsosaiktól azt várom, hogy konstruktív ellenzékként tevékenykedjenek, ugyanakkor a terveikre is nyitottak vagyunk, valamint a szakbizottságokban is a számarányoknak megfelelően biztosítunk helyet számukra” – jelentette ki a Krónikának a tanácselnök. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS