2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szász még nem döntött, elfoglalja-e helyét a megyei tanácsban

2008. június 10. 13:46, utolsó frissítés: 13:46

Szász Jenő, aki az MPP jelöltje volt a Hargita megyei tanácselnöki tisztségre, még nem döntött, elfogadja-e a megszerzett megyei tanácsosi mandátumot. A Krónikának elmondta: még nem aktuális a kérdés, az alakuló ülésig ráér dönteni.

Az MPP elnöke szerint a demokrácia jegyében és az őszi parlamenti választásokra való tekintettel – melyen szerinte mindenképpen össze kell fognia az RMDSZ-nek és az MPP-nek –, az egyik megyei tanácsi alelnöki tisztség, valamint az alpolgármesteri székek is az MPP-t illetnék ott, ahol a pártnak erős frakciója van.

„A demokrácia nem arról szól, hogy egy párt visz mindent” – reagált Szász a Krónikának Borboly Csaba új tanácselnök azon kijelentésére, hogy a szavazók többsége az RMDSZ programjára voksolt, így RMDSZ-es tanácsost illet az alelnöki tisztség.

„Jó főpróba lenne az őszi parlamenti választásokon való együttműködésre, ha felajánlaná Borboly Csaba az alelnöki tisztséget az MPP-nek, és így a megyei tanácsban az MPP konstruktív ellenzékként működése is még inkább elképzelhető lenne” – jelentette ki Szász, hozzátéve, az MPP-s tanácsosok mindenképp az együttműködést szorgalmazzák. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS