2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közvélemény-kutatással keres polgármester-jelöltet az RMDSZ Bánffyhunyadon

2008. szeptember 29. 18:29, utolsó frissítés: 18:29

Közvélemény-kutatás alapján dönti el az RMDSZ bánffyhunyadi szervezete, hogy indítson-e önálló jelöltet az október 26-i polgármester-választáson, vagy valamelyik román párt jelöltjét támogassa, írja a Krónika.

Október 2-ig, csütörtökig mintegy 420 bánffyhunyadi magyar család (nagyjából ezer személy) véleményét kérik ki az ügyben. A megkérdezettek az RMDSZ által eljuttatott szórólapokon fejthetik ki álláspontjukat - nyilatkozta a lapnak Vasas István, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) városi szervezetének elnöke, a választmány döntését ismertetve.

Az önkormányzati képviselőként is tevékenykedő Vasas elmondta: a választmány tagjainak többsége azt szorgalmazta, hogy az RMDSZ a júniusi önkormányzati választások második helyezettjét, Mircea Moroşant, a Demokrata-Liberális Párt (PDL) jelöltjét támogassa az időközi megméretésen, ám végül a magyar választópolgárok megkérdezése mellett döntöttek.

Bánffyhunyadon azért kellett előre hozott polgármester-választást kiírni, mert a június 15-én, az önkormányzati választások második fordulójában megválasztott városvezető augusztusban lemondott tisztségéről. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS