2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szász Jenő félrevezette a megyei MPP-elnököket?

2008. december 06. 15:13, utolsó frissítés: 2008. december 08. 09:51

Az MPP megyei elnökeinek egy részét félrevezették, többen csak részben ismerték annak az országos elnökség által nyilvánosságra hozott közleménynek a tartalmát, amely szerint támogatják a március 14-i, nem tisztújító, hanem csupán ünnepi országos gyűlés összehívását. A közleményben ez a passzus is szerepelt: “Alulírottak nem a tisztújítást sürgetjük, mint az megjelent a sajtóban, és ennek megfelelően – aktualitása nem lévén – nem is beszélhettünk a pártvezetés esetleges kihívóiról, hanem csupán az Országos Tanács összehívását üdvözöljük, mert így valamennyien a párt bejegyzésének egy éves évfordulóján egy ünnepi ülésre készülhetünk.”

Az MPP Kovászna és Kolozs megyei szervezete is pontosított az illető közlemény kapcsán. Kulcsár-Terza József többek közt azt nehezményezi, “a nyilvánosságra hozott közlemény végén az MPP országos elnöksége felhatalmazás nélkül szerepeltette támogatóként a Kovászna megyei elnök nevét”. A Kovászna megyei szervezet mégis úgy döntött, elfogadja a március 14-i időpontot, ám kérik, “az országos kongresszus ne csak ünnepi, hanem munkajellegű is legyen”.

A Kolozs megyeiek arra hívják fel a figyelmet, a december 2-i, mind a kilenc megyei elnök által aláírt levélben február 28-át javasolták az országos gyűlés időpontjául. Az országos vezetés azonban március 14-ére tűzte ki az időpontot, ami az MPP bejegyzésének egyéves évfordulója is egyben. “A döntésről Szász Jenő pártelnök telefonon értesítette Csép Sándort, támogatását kérve az Országos Tanács időpontjának, és az ünnepi jellegének elfogadásához. Csép Sándor mindkét javaslatot támogatta, ugyanakkor értetlenséggel vettük tudomásul, hogy a közlemény szövege tagadja a tisztújítás szorgalmazását. Ehhez sem Csép Sándor, sem a Kolozs elnökség nem adta a beleegyezését” – szögezi le Csép mint Kolozs megyei elnök, Sándor Krisztina alelnök és Gergely Balázs, a kolozsvári szervezet elnöke. Ők is kérik, az Országos Tanács ne csupán ünnepi, hanem munkajellegű is legyen, “és tűzze napirendre a párt országos vezetőségének megválasztását”.

Megkeresésünkre, hogyan kommentálja a Kolozs és Kovászna megyei elnökség nyilatkozatát, Szász Jenő először is kellemes Szent Miklós-ünnepet kívánt. “Nyugtalan kollégáimnak is kellemes Mikulás-napot kívánok, kellemes ünnepeket, így Advent idején; ilyenkor jó volna, ha mindannyian, ők is, a belső megtisztulásunkkal törődnénk” – mondta a pártelnök. Kifejtette, a márciusi gyűlés mindenképpen ünnepi lesz, még ha munkaülés is lesz belőle, hiszen az összefogás és az együttgondolkodás mindig ünnep. Hozzátette, Kolozs és Kovászna megyében is vannak olyanok, akik más véleményen vannak, mint a megyei vezetőség, ez remélhetőleg ki is derül majd – ő addig is ünnepre készül. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS