2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem egyezett meg az Orbán Balázs Gimnázium és az unitárius egyház

2009. június 10. 15:17, utolsó frissítés: 15:17

A tegnapelőtti, Székelykeresztúron folytatott tárgyaláson sem sikerült közös nevezőre jutnia az Erdélyi Unitárius Egyház Képviselő Tanácsának és az Orbán Balázs Gimnázium vezetőségének a bérleti szerződés felújítási módjának kérdésében.

A világi gimnázium által jelenleg részben használt, de az egyház tulajdonában levő ingatlan-együttes bérleti szerződése június 30-án jár le.

A tegnapelőtti megegyezés elmaradása miatt az unitáriusok elhatározták, a tárgyalások sorát lezártnak tekintik, ugyanakkor fenntartják az április 24-én tett eredeti ajánlatukat, amelyet egy határozat formájában bocsátottak ki. Ennek a határozatnak értelmében egy évvel hosszabbítják meg az Orbán Balázs Gimnázium bérleti szerződését, nyolc tantermet és három laboratóriumot bocsátanak 2010 június 30-ig a világi iskola rendelkezésére.

A határozatban unitáriusok ugyanakkor felkérik az Orbán Balázs Gimnázium vezetőségét, hogy a jelenlegi bérleti szerződés lejártáig, vagyis június 30-ig szabadítsa fel és adja át az egyháznak az Orbán Balázs utca 1. és 16. szám alatti épület-együttesben elfoglalt 25 osztálytermet, valamint a kapusszoba, könyvelőség, raktárak, műhelyek, büfé, tetőtér és garázs helyiségeit és a tetőteret.

Az egyház püspöke által vezetett egyházi küldöttség két ízben is tárgyalásokat folytatott az Orbán Balázs Gimnázium képviselőivel, azonban a két félnek egyik alkalommal sem sikerült konszenzusos egyezséget kötni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS