2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

20 bank csatlakozik az Első lakás programhoz

2009. június 26. 12:23, utolsó frissítés: 12:25

20 bank csatlakozik az Első lakás programhoz, a bankok nyújtotta hitelalap összesen 1,457 milliárd eurót tesz ki, ami magasabb az állam garantálta összegnél – jelentette be tegnap este a pénzügyminiszter. „Az ajánlatok elemzésének elvégzése után tesszük közzé azoknak a bankoknak a névsorát, amelyek az összes kritériumnak eleget tesznek. Egyébként idén a program számára 1 milliárd euró garanciát vállal az állam” - mondta el Gheorghe Pogea.

Az ajánatot a BCR, a BRD, a Raiffeisen Bank, a CEC Bank, az Alpha Bank, a Volksbank, a Transilvania Bank, a Bancpost, a Banca Românească, a Piraeus Bank, a Leumi Bank, az ATEbank, az Intesa Sanpaolo Bank, a Credit Europe Bank, az OTP Bank, az Unicredit Ţiriac Bank, az ING Bank, az Emporiki, a Millennium Bank és a Garanti Bank nyújtotta be.

Aurel Şaramet, a Kis és Közepes vállalkozások Állami Garanciaalapjának (FNGCIMM) elnöke bejelentette, a BCR 450, a BRD 200-250, az Alpha Bank, a Banca Românească és a Piraues Bank 100, a CEC 95, a Volksbank 75, az Intesa Sanpaolo Bank, a Bancpost és a Raiffeisen Bank 50, az Unicredit Ţiriac Bank 25, Bank Leumi pedig 10 millió eurós hitelalappal kapcsolódna be a programba. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS