2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Embercsempész-hálózatot lepleztek le a hatóságok

2010. március 26. 10:07, utolsó frissítés: 10:09

Embercsempész-hálózatot lepleztek le a hatóságok amerikai, mexikói és magyar kollégáikkal együttműködve - adta hírül tegnap a belügyminisztérium.

Eszerint a temesvári repülőtéri határrendészet, valamint Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) öt évig tartó nyomozás eredményeként felgöngyölített egy nemzetközi embercsempész-hálózatot, amely fejenként 7-10 ezer dollárért román állampolgárokat segített illegális úton eljutni az Egyesült Államokba. A hálózat négy vezetője Aradon lakik.

A bűnbanda "kliensei" hivatalosan kiállított útlevéllel mentek át Magyarországra, onnan repülővel Mexikóvárosba utaztak. Az út egy későbbi szakaszában már hamis útlevelet használtak. Mexikóból illegálisan jutottak át amerikai területre.

Az Agerpres hírügynökség szerint a négy ország hatóságainak együttműködése révén több embert tartóztattak le Romániában és Mexikóban, legtöbbjüket hamis útlevél használata, okirat-hamisítás, tiltott határátlépés és embercsempészet vádjával. A bűnözők az említett időszakban 142 román állampolgárt juttattak el a tengerentúlra, 759 781 eurót és 256 258 dollárt kasszírozva be. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS