2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bocsánatkérésre szólította fel Grünstein Szász Jenőt

2010. március 29. 16:30, utolsó frissítés: 16:32

Bocsánatkérésre szólította fel Grünstein Szabolcs Szász Jenőt, azok után, hogy MPP elnöke múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, származása miatt nem akarja elismerni az RMDSZ a székelyudvarhelyi szervezet elnökeként a fiatal politikust.

Mint ismeretes, a székelyudvarhelyi RMDSZ-elnökválasztáson történt rendellenességek miatt kérdéses volt, hogy Grünstein avagy Benedek Árpád Csaba a szervezet helyi elnöke.

„Szász Jenő nagyon nagy gondban lehet a pártján belül, hogy elterelő hadműveletként ilyen gusztustalan témát hozott fel, ezáltal bebizonyítva, hogy nem méltó egy országos párt elnöki tisztségének a betöltésére. Politikusként jobban tenné, ha tisztességesen ellátná az alpolgármesteri teendőit, és a polgármestert segítené a munkájával” – hangoztatta sajtótájékoztatóján Grünstein Szabolcs. Elmondta, amennyiben az MPP elnök képtelen bocsánatot kérni, úgy elvárja, hogy az MPP határolódjon el a pártelnök kijelentésétől, illetve kérjen helyette bocsánatot.

„1995-ben kezdtem közéleti tevékenységem, sem az RMDSZ-ben, sem a MAKOSZ-ban, sem a MIÉRT-ben soha senki nem kérdezte származásomat és nem tettek erre vonatkozó utalást, és biztos vagyok benne, hogy nem is fog ez téma lenni a továbbiakban sem az RMDSZ életében” – így Grünstein. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS