2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma 18.30-tól flash mob a Pannónia megmentéséért

2010. április 22. 11:17, utolsó frissítés: 17:07

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere is részt szeretne venni azon a flash mobon, amelyet szatmárnémeti civilek szerveznek a város jelképének számító Pannónia szálló megmentése érdekében – tájékoztat a polgármester tegnapi sajtóértekezletén elhangzottakról a Szatmári Magyar Hírlap.

Ilyés elmondása szerint nagyszerűnek találja a jelenleg hivatalosan Dacia nevet viselő volt Pannónia szálló felújítási terveit, hiszen a műemlék-épület eredeti kinézetét kívánják visszaállítani a restaurálási munkálatok során.

Ugyanakkor elismerte, hogy a kivitelezők egy hibát követtek el a restaurálás folyamán, amikor betonnal töltötték fel az épület részét képező Ruha István átjáró mennyezetét, mintegy 2,5 méterrel lennebb hozván azt. Ilyés úgy fogalmazott: a kivitelezők belső szimmetria kialakítására törekedtek, ami a beltérben érvényesül, azonban kívülről nem válik az épület előnyére.

A polgármester elmondta, azt is fontolgatta, hogy egy beadvánnyal fordul a Kelemen Hunor vezette művelődési minisztériumhoz a szálló ügyében.

Korábban viszont azt nyilatkozta, hogy a polgármesteri hivatal nem tehet semmit a munkálatok megakadályozása ügyében, mivel a kivitelező az Országos Műemlékvédelmi Hatóság engedélyével rendelkezik.

A hír közlésének időpontjáig a polgármester nem volt elérhető.

Mint ismeretes, a ma esti flash mob a Pannónia szálló előtt 18.30-tól kezdődik. A szervezők arra kérik a résztvenni kívánókat, hogy mintegy öt percen keresztül a park felé fordulva Pannónia – A miénk/Dacia – A noastră vagy Dacia – A noastră /Pannónia – A miénk feliratot mutassanak fel. (hírszerk./szatmári magyar hírlap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS