2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őrizetbe vették Dan Diaconescut, az OTV tulajdonosát

2010. június 22. 09:53, utolsó frissítés: 19:00

Zsarolás, illetve cinkosság vádjával őrizetbe vették Dan Diaconescut, az OTV tulajdonosát, és Doru Pârvot, a tévéadó egyik műsorának vezetőjét.

A Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei szerint Diaconescu 30 ezer eurót és 4200 lejt kapott az Arad megyei Zaránd község polgármesterétől azért, hogy ne sugározza ennek vagyonával kapcsolatos felderítésekről készült anyagot. Az ügyészek szerint Diaconescu eredetileg 200 ezer eurót követelt.

A DNA ma reggel bocsátotta ki a Diaconescu és Doru Pârv nevére szóló, 24 órás letartóztatási parancsot, bár hétfőről keddre virradóra fogva tartották a vádlottakat.

Daniel Fenechiu, Diaconescu ügyvédje elmondta, a Diaconescu ellen összeállított váddosszié politikai indíttatású. Hozzátette, a Korrupció-ellenes Ügyosztály egyetlen bizonyítéka egy tavaly július 21-én és 22-én sugárzott beharangozó, amelyben a Ioan Florin Moţ zarándi polgármester vagyonáról szóló leleplezéseket jelentik be.

Egyébként tegnap a DNA ügyészei az OTV székházában tartottak házkutatást, és lefoglalták a beharangozó felvételét.

Az ügyészek által június 18-án összeállított vádirat szerint Dan Diaconescu közvetlenül, illetve Doru Pârv révén közvetetten megfenyegette a zarándi polgármestert, 200 ezer eurót követelve tőle azért, hogy a leleplező felvétel ne kerüljön a képernyőkre. A nyomás hatására Moţ 30 ezer eurót és 4200 lejt fizetett ki.

Ion Moţ elmondta, a DNA ügyészei mindeddig nem keresték meg, azonban bármikor hajlandó Bukarestbe utazni és nyilatkozni a hatóságoknak. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS