2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zöld Ház: a székelyföldi megyék és Bihar megye adta le a legtöbb pályázatot

2010. július 16. 10:08, utolsó frissítés: 10:08

A visszajelzések alapján elmondhatom, népszerű a minisztérium Zöld Ház programja, két hét alatt országos szinten 3.652 pályázat érkezett. A legnagyobb számú pályázatot leadó 10 megye közül az első öt erdélyi megye: Bihar 541, Hargita 424, Kovászna 192, Maros 159 pályázattal vezeti a listát. Az eddig leadott pályázatok értéke 22 millió lej - jelentette be Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter.

A Zöld Ház program, a roncsautó programhoz hasonlóan, a polgárok támogatását célozza. A Környezetvédelmi Alapból finanszírozott programban olyan magánszemély vehet részt, aki romániai lakhellyel rendelkezik, tulajdonosa az ingatlannak, amely felszerelésére pályázik, nincs tartozása a központi illetve a helyi költségvetés felé – hangsúlyozta a miniszter.

A támogatás napelemek és biomasszás megoldások esetén maximum 6000, hőszivattyúk esetén maximum 8000 lej. A program jelenlegi költségvetése 110 millió lej – mutatott rá Borbély László.

A megyei Környezetvédelmi Ügynökségekhez leadott pályázatokat a bukaresti Környezetvédelmi Alap bírálja el, a dokumentumokat leadási sorrendben iktatják – hangsúlyozta a környezetvédelmi miniszter. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS