2018. október 21. vasárnapOrsolya
13°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bűnvádi eljárás indul a Giuleşti-i szülészet felfüggesztett igazgatója ellen

2010. október 07. 18:02, utolsó frissítés: 18:02

Bűnvádi eljárást indítottak a főügyészség ügyészei Bogdan Marinescu, a Giuleşti-i szülészet volt igazgatója ellen, akit munkahelyi gondatlansággal és a törvényes egészségügyi és munkabiztonsági rendelkezések figyelmen kívül hagyásával vádolnak.

Az augusztus 16-i tűzeset után felfüggesztett kórházigazgatót azért tartják felelősnek, mertr nem tette meg a szükséges lépéseket a Belső Megelőzési és Védelmi Szolgálat létrehozására. Ennek a szolgálatnak lett volna a hatáskörében az alkalmazottak egyéni és csoportos biztonságát szolgáló eszközök kiválasztása, beszerzése, karbantartása és használata, és ezekkel lehetett volna beazonosítani a veszélyforrásokat - áll a jelentésben.

A szülészeten kiütött, hat csecsemő halálát okozó tűz miatt három további személy ellen indult bűnvádi eljárás: a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Florentina Cirstea asszisztensnő, a kórház technikai személyzetét vezető Vasile Dima és a koraszülött osztály vezetője, Adrian Ioan Toma orvos ellen. Ugyanakkor az intézmény ellen is eljárást indítottak. (realitatea)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS