2018. június 20. szerdaRafael
20°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nemzetpolitikai Államtitkárság: Erdélyben csak a Demokrácia Központok rendelkeznek pontos információkkal

2011. február 04. 10:25, utolsó frissítés: 10:25

Erdélyben kizárólag a külképviseletek és a Demokrácia Központok rendelkeznek naprakész, pontos információkkal a magyar állampolgárság igénylésével kapcsolatban – figyelmeztet a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság. A figyelmeztetést azért tartják szükségesnek, mert tudomásukra jutott, hogy az ügyintézésre több önjelölt szervezet jött létrte, akik pénzért ajánlják fel segítségüket, de az általuk összeállított iratcsomók sokszor pontatlanok. Az államtitkárság közleménye:

"Ismét a tudomásunkra jutott, hogy az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatos ügyintézésre több önjelölt szervezet jött létre – most elsősorban a Székelyföldön –, akik pénzért vagy egyéb juttatásért cserébe segítséget nyújtanak a magyar állampolgárságot igénylőknek. Ezek az iratcsomagok sokszor pontatlanok, rosszul vannak összeállítva, rengeteg kellemetlenséget okozva az ügyfeleknek és a főkonzulátusok munkatársainak egyaránt.

Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatban csak és kizárólag a külképviseletek és Erdélyben a Demokrácia Központok rendelkeznek naprakész, pontos információkkal, mivel munkatársainak képzést tartottak a kérdéssel foglalkozó magyarországi szakemberek. A segítségnyújtást, információszolgáltatást és az iratcsomag összeállítását a külképviseletek és a Demokrácia Központok munkatársai ingyenesen végzik.

Az egyszerűsített honosítási eljárás – ahogy eddig is hangsúlyoztuk – teljes mértékben ingyenes. (Ez alól kizárólag a fordítások képeznek kivételt.) Más, tevékenységükért ellenszolgáltatást is kérő szervezetekkel a magyar kormány nem áll kapcsolatban, és tevékenységük minőségéért felelősséget sem tud vállalni.

Továbbra is hangsúlyozzuk, hogy az egyszerűsített honosítási eljárás lebonyolításában nem állunk kapcsolatban határon túli magyar pártokkal, hiszen minden országban civil szervezetekkel működünk együtt.
" (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS