2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Predoiu: Păsatnak le kell mondania

2011. február 09. 17:21, utolsó frissítés: 17:21

Az igazságügyi miniszter szerint le kell mondania Dan Păsat képviselőnek ahhoz, hogy a körülötte kirobbant botrány ne befolyásolja negatívan az Európai Bizottság igazságügyi jelentését. Cătălin Predoiu bírálja a képviselőházat amiatt, hogy tegnap nem hagyták jóvá Dan Păsat letartóztatását.

A képviselőt zsarolással és hivatalbeli visszaélésekkel vádolja a Korrupcióellenes Ügyészség, ezért kérték a letartóztatását. Az ügyészek szerint a képviselő saját cégének akart megszerezni állami pénzeket, és ennek érdekében önkormányzati vezetőket fenyegetett meg. A vádiratban szereplő kihágások alapján a PDL-s képviselőt börtönbüntetésre ítélhetik.

A képviselőház tegnap szavazott a letartóztatás engedélyezéséről, de a bűnvádi eljárás megkezdését nem támogatta elég képviselő, így az ügyészség nem emelhet vádat Dan Pasat ellen. A letartóztatási kérés elutasítása miatt az államfő is bírálta a képviselőházat.

Traian Basescu államfő kedden este a közszolgálati televízióban élesen bírálta a PDL-t, amiért nem függesztették fel a képviselő mentelmi jogát, és csalódottságának úgy adott hangot: ő már semmit sem vár a demokrata-liberálisoktól. Az államfő a szavazásról távolmaradó PSD-t és PNL-t is bírálta. (tvr, mti, erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS