2018. október 16. keddGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

230 millió lej a márciusban induló roncsautó programra

2011. február 17. 10:37, utolsó frissítés: 10:37

Napokon belül elkezdődik a roncsautó program, a szerdai kormányülésen elfogadták a program idei költségvetését. Az erről szóló rendelet viszont még meg kell, hogy jelenjen a Hivatalos Közlönyben, hogy azt alkalmazni lehessen, így a régi autókat csak március közepétől lehet értékjegyekre váltani.

A Boc-kabinet közel 230 millió lejt különített el erre a célra, és a miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy ezt a keretet az év folyamán kibővítik, ha kell. Múlt héten Borbély László környezetvédelmi miniszter azt mondta, a program alig változik a tavalyihoz képest. Ebben az évben is a tíz évesnél régebbi autókat lehet kiíratni, és minden jármű után a tulajdonos egy 3 800 lejes szelvényt kap. Egy személy 3 régi autó után kapott szelvénnyel vásárolhat újat.

Borbély László azt reméli, idén a tavalyinál is több régi autót cserélnek le, hiszen az országban még mindig 200 ezer tíz évesnél régebbi autó van. A most elkülönített keretből csak 60 ezer gépkocsi becserélését tudja finanszírozni a környezetvédelmi minisztérium. Tavaly 180 ezer gépkocsit vontak ki forgalomból a roncsautó-program keretében. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS