2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Böjte Csaba Brüsszelben átvette az Európai Polgár Díjat

2011. június 22. 10:35, utolsó frissítés: 10:35

Az Európai Polgár Díjat vette át kedden Brüsszelben Böjte Csaba ferences szerzetes, akinek közel két évtizede elindított Szent Ferenc Alapítványa sanyarú körülmények között élő gyermekeket igyekszik felkarolni.

Gál Kinga Fideszes európai parlamenti képviselő ezzel kapcsolatos közleményében jelezte: meghívására a szerzetest közel húsz munkatársa, a napközi és bentlakásos otthonok vezetői is elkísérték a díjátadóra, hiszen a kitüntetés odaítélése az ő munkájuk elismerését is jelenti.

Az Európai Polgár Díjat idén másodízben ítélte oda az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek vezette bizottság. A tavaly alapított kitüntetést olyanoknak adományozzák, akik segítik az EU-n belüli integrációt, az unió lakóinak egymás iránti megértését.

Böjte Csabát Gál Kinga jelölte a díjra. Az átadásra a Fidesz EP-képviselőcsoportjának ülésén került sor.

A közlemény szerint "Böjte Csaba 1992 óta végzett tevékenysége, azaz a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozása, fejlesztése, és ezáltal a mára már 62 helyszínen, közel 2200 gyermek számára nyújtott segítség európai értéket hordoz magában és európai figyelmet érdemel. Az Európai Polgár Díj odaítélése ennek a felbecsülhetetlenül fontos munkának az elismerése."

Az Európai Polgár Díjat idén Smaranda Enache emberjogi harcos, a Pro Európa Liga társelnöke is megkapta. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS