2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borbolyt újraválasztották az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának élére

2011. június 28. 09:29, utolsó frissítés: 09:29

A Székelyföldi, Belső-erdélyi és Partiumi Regionális Önkormányzati Tanácsok megalakulását követően, az RMDSZ új alapszabályzata értelmében, megtartotta alakuló ülését az Országos Önkormányzati Tanács (OÖT). Az eseményre 2011. június 25-én, szombaton délután került sor Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota kistermében.

Az ülésen jelen volt Borbély László politikai alelnök, Horváth Anna, önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettes, valamint Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő.

A tanácskozáson elhangzott Borboly Csaba leköszönő OÖT elnök tevékenységi beszámolója, ezt követően sor került a testület új működési szabályzatának elfogadására, illetve az új elnök megválasztására. Ezt a tisztséget Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke látja el az elkövetkezőkben is.

Az újraválasztott elnök cselekvési tervének prioritásai az elkövetkező időszak jelentős kihívásaira összpontosítanak: felkészülés az őszi népszámlálásra, a közigazgatási reform és a decentralizáció szakmai előkészítése, illetve a folyamatos érdekegyeztetés és közös fellépés biztosítása, együttműködés és felkészülés az elkövetkező önkormányzati választásokra, melynek első lépése az Erdélyi Önkormányzati Konzultáció gyors és hatékony lebonyolítása. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS